Gå till innehåll
Sundsvalls Fältrittklubb
Sundsvalls Fältrittklubb

Överlåta lektion

Det är tillåtet att överlåta sin ridlektion till en annan, likvärdig ridskoleelev när du själv inte kan delta och behöver avboka en eller flera lektioner. För att detta ska fungera på ett bra sätt för elever, hästar och ridlärare har vi tagit fram följande riktlinjer för överlåtelse av ridlektion.

  • En lektion kan endast överlåtas till ryttare som är medlem i SFRK och som har en fast plats i en ridgrupp på ridskolan eller till ryttare som rider sin egen häst som ska vara uppstallad på anläggningen.
  • En lektion kan endast överlåtas till en ryttare som rider på samma nivå eller högre och som har förmåga att rida samma typ av hästar som ordinarie elev.
  • En elev får endast delta i lektion på samma nivå som sin ordinarie ridgrupp eller på en lektion på en lägre nivå vid överlåtelse.
  • Lektioner kan inte överlåtas med garanti/löfte om vilken häst lektionen gäller. Det är instruktören som fördelar hästarna.

Överlåtelsen måste godkännas av din instruktör

Det är ordinarie ridskoleelev som kontaktar sin instruktör gällande ersättare. Meddela instruktören i så god tid som möjligt, senast 15:00 samma dag. Instruktören förbehålls rätten att neka ersättaren om bytet inte anses lämpligt.

Tips till dig som vill överlåta lektion/köpa lektion

  • Fråga din ridlärare om det är ett byte/överlåtande som passar om du känner dig osäker.
  • På Min Ridskola ser du vilken nivå din ridgrupp har, stäm av så att det överensstämmer med den ridgrupp som är aktuell.
  • Prata ihop er om vilken typ av hästar ordinarie ryttare brukar rida för att få en uppfattning ifall eventuellt hästbyte sker.

Om du inte har ett fast abonnemang och vill rida extra är du välkommen att köpa lektion via ridskolan om återbud/plats i lämplig grupp finns tillgänglig.

Ridskolan tar inget ansvar för eventuella ekonomiska transaktioner mellan elever.

Besöksadress

Fillanvägen 25
863 37 Sundsvall

Postadress

Fillanvägen 25
863 37 Sundsvall

Kontakta oss

060-53 66 40
ridskolan@sfrk.net