Gå till innehåll
Sundsvalls Fältrittklubb
Sundsvalls Fältrittklubb

Tränings- & klubbtävling

Att tävla ska vara roligt och vara en positiv upplevelse för häst och ryttare. För dig som vill tävla i hoppning och delta vid våra klubbtävlingar med ridskolans hästar och ponnys har vi nya riktlinjer från och med höstterminen 2023.

Träningstävling

Vi arrangerar träningstävlingar i hoppning med klasser från markbom till hinder på 60 cm. På träningstävling får startande mycket stöd av ridlärare och medhjälpare genom hela tävlingen, från att göra iordning din häst i stallet, till framridning, framhoppning och genomförande av banhoppningen. Rider du markbom är det tillåtet att ha ledare. Ska du hoppa från 30 cm och högre ska du kunna hantera din häst på egen hand och godkänd skyddsväst är ett krav.

När du har deltagit vid ett antal träningstävlingar och fått godkänt att gå vidare till klubbtävling, är du välkommen att anmäla dig till det.

Klubbtävling

På klubbtävling ställs högre krav på att du ska kunna hantera framridning, framhoppning och hoppa banan självständigt. Självklart finns ridlärare, eller erfarna funktionärer som stöd.

Vid klubbtävling är 50 eller 60 cm den lägsta hinderhöjden. Vill du starta en klass som är 70 cm eller högre krävs att du deltagit på klubbtävling i dressyr med ett resultat på minst 60% i LC:1.

Att genomföra en godkänd ritt i LC:1 är ett kvitto på att du kan hantera din häst i alla gångarter, rida en bestämd väg och växla gångarter vid bestämda punkter. Detta är nödvändiga grundkunskaper för att du ska kunna stötta din häst när du hoppar en bana och rider på ett säkert sätt. Dressyren ska med fördel ha genomförts på en häst med liknande temperament som du önskar delta med vid klubbhoppning.


Sponsorer

Besöksadress

Fillanvägen 25
863 37 Sundsvall

Postadress

Fillanvägen 25
863 37 Sundsvall

Kontakta oss

060-53 66 40
ridskolan@sfrk.net