Gå till innehåll
Sundsvalls Fältrittklubb
Sundsvalls Fältrittklubb

Vår utbildning

Vår utbildning följer Svenska Ridsportförbundets riktlinjer. Syftet är att skapa en bra och säker grund för våra elever i ridning och hästkunskap, oavsett ambitionsnivå. Utbildningen kan beskrivas i tre faser.

Utbildningens faser

Utbildningsplan

Alla ridgrupper är nivåindelade enligt vår utbildningsplan. Utbildningsplanen hjälper oss att säkerställa att våra elever får nödvändiga kunskaper i varje nivå för att utvecklas som ryttare och kunna ta nästa steg i sin utveckling. För att gå vidare till nästa nivå ska eleven behärska alla moment i de tidigare nivåerna. Vi repeterar ständigt moment från de tidigare nivåerna för att befästa kunskapen och höja kvaliteten på elevens utförande. Ridning i de högre nivåerna handlar om hur man rider i övningarna, inte vilka övningar man rider.

För elever med någon form av funktionsnedsättning sker undervisningen på en individanpassad nivå i en ordinarie ridgrupper eller i en mindre ridgrupp.

I vår utbildningsplan hittar du mer detaljerad information om vilka moment som ingår och mål för de olika nivåerna.

Klubbtävlingar

Varje år arrangerar vi klubbtävlingar som vänder sig till medlemmar som vill träna på att tävla. Klubbtävlingarna är öppna för alla medlemmar som rider på den nivå som anges i anmälan. Årets planerade klubbtävlingar hittar du i kalendern.

Sportsatsningen

Elever som har mycket stort häst- och ridintresse och som är målmedvetna med sin utveckling och har en ambition att tävla aktivt inom hoppning och/eller dressyr kan söka till Sportsatsningen.

Besöksadress

Fillanvägen 25
863 37 Sundsvall

Postadress

Fillanvägen 25
863 37 Sundsvall

Kontakta oss

060-53 66 40
ridskolan@sfrk.net