Gå till innehåll
Sundsvalls Fältrittklubb
Sundsvalls Fältrittklubb

Ansökan till Sportsatsningen 2024

Nu är det dags att ansöka till Sportsatsningen för 2024. Här finns möjlighet att utvecklas som ryttare tillsammans med våra skolhästar med tävling som inriktning.

Du ansöker om plats senast 15/11, eleven antas under 1 år, dvs två terminer, i taget. Gruppen består av 6-8 elever. Sportsatsningen kommer bestå av en ponnygrupp samt en hästgrupp. Förberedande sportsatsning kommer att vara en grupp på ponny med 6-8 elever.

Eleven tränar en gång per vecka förberedande Sportsatsningsgrupp eller Sportsatsningen. Utöver den lektionen rider eleven ytterligare en lektion i veckan i ordinarie lektionsgrupp på en dag och tid som är lämplig.

Syfte: I alla träningsgrupper på SFRK (förberedande & sportsatsning) är syftet att du som elev ska få fördjupade kunskaper inom hopp och dressyr. Att rida i Sportsatsningen ska också visa att du är engagerad, motiverad och målmedveten i såväl ridning som hästkunskap. Du som ryttare ska ges kunskaper om bland annat regler, säkerhet, hästens skötsel och välmående. Du ska också vara en förebild för yngre eller mindre erfarna ryttare samt vara hjälpsam och trevlig mot alla i stallet och på anläggningen.

Förväntningar: Förutsatt att hästarna är friska och att det fungerar med övrig planering rider elever i Sportsatsningen samma ridskolehäst under hela terminen. Det innebär att eleven förväntas sköta hästen exemplariskt och ansvara för att ekipaget får bästa möjliga förutsättningar vid träning och tävling. Eleven förväntas delta på alla lektioner, såväl uppsuttna som avsuttna.

Ideellt engagemang: Du som rider i förberedande/sportsatsning ska vara funktionär på minst två av tävlingar (externa tävlingar) under terminen. Detta för att du ska lära dig hur det går till på en tävlingsplats och vara en del av föreningsandan i Sundsvalls Fältrittklubb. Kan du inte delta förväntas du byta ditt funktionärsuppdrag med någon annan elev. Elever i Sportsatsningen deltar i häst- och stallskötsel på lördagar tillsammans med personal. Elever i Förberedande Sportsatsningen deltar vid ett par tillfällen på lördagar.

Innehåll: På hopplektionerna introduceras eleverna till teknikövningar samt till banhoppningens grunder. Under dressyrlektionerna arbetar eleverna intensivt med sitsen, den korrekta hjälpgivningen för att utveckla sin inverkansridning.

Förberedande sportsatsning - elever erbjuds att delta vid klubbtävling och pay & jump/pay & ride. För att få delta vid extern tävling behöver eleven eget grönt kort, närvaro på samtliga hästkunskapslektioner, visat engagemang i den ideella tävlingsverksamheten samt deltagit på flertalet klubbtävlingar i både dressyr och hoppning. Eleven ska själv (tillsammans med vårdnadshavare/vuxen ansvarig) kunna lasta och ta sig till och från en eventuell tävlingsplats. Ridläraren bestämmer om ekipaget är redo för extern tävling eller inte.

Sportsatsning- innebär att eleverna tränar på att självständigt kunna planera och utvärdera sin egen ridning och hästens träningsupplägg och utveckling. Eleven gör sin egen tävlingsplanering i samråd med ridlärare. För att få delta vid extern tävling behöver eleven eget grönt kort, närvaro på samtliga hästkunskapslektioner, visat engagemang i den ideella tävlingsverksamheten samt deltagit på flertalet klubbtävlingar i både dressyr och hoppning. Eleven ska själv kunna lasta och ta sig till och från en eventuell tävlingsplats, vid behov ta hjälp av vuxen ansvarig. Ridläraren bestämmer om ekipaget är redo för extern tävling eller inte.

Kostnad: Pris per lektion finns angivet på webbsidan. Abonnemanget faktureras terminsvis med samma villkor för lektionsridning som övrig lektionsverksamhet.

Ansökan: välkommen att maila din ansökan till matilda.ellingsson@sfrk.net. Om du har haft plats 2023 och önskar att fortsätta i förberedande Sportsatsning eller Sportsatsningen gör du en ny ansökan inför 2024.

 

Millie, Milo och Pistage tillsammans med elever från Sportsatsningen på Matfors kvällstävling i hoppning

Sponsorer

Besöksadress

Fillanvägen 25
863 37 Sundsvall

Postadress

Fillanvägen 25
863 37 Sundsvall

Kontakta oss

060-53 66 40
ridskolan@sfrk.net