Gå till innehåll
Sundsvalls Fältrittklubb
Sundsvalls Fältrittklubb

Styrelsen informerar

Äntligen har sommaren kommit med sol och en välförtjänt vila för våra fantastiska medarbetare och hästar. Tack för en fin vårtermin.

Vi upplever att tävlingsintresset i vår förening har ökat och vi  ser en fin tillväxt bland våra ungdomar. Under våren har vi arrangerat tre hopptävlingar och två dressyrtävlingar i Färsta klubbserie. Alla tävlingar har varit fullbokade och vi upplever att det råder ett positivt, stöttande och kamratligt klimat bland alla deltagare.

Den 20-21 juni deltog Förberedande Sportsatsning och Sportsatsningen vid kvällstävlingarna i hoppning i Matfors. Det är ett nöje få följa våra elevers fina utveckling.

Under våren har vi också arrangerat två tävlingar, en hopptävling för ponny 17-18 maj samt en dressyrtävling för häst och ponny den 16-18 juni. Vi vill framföra ett stort tack till alla er som arbetat hårt för att genomföra dessa tävlingar. Vi har fått mycket beröm för vårt arrangemang av dessa tävlingar. 

Flera av våra privatryttare, det vill säga medlemmar med egen häst har rönt framgångar på tävlingsbanorna i distriktet och sedan årsskiftet har vi även ett ponnylag i hoppning och ett lag i dressyr. Vi är otroligt stolta över er som väljer att tävla för Sundsvalls Fältrittklubb och som på ett mycket trevligt sätt representerar vår förening.

Arbetet på vår anläggning har löpt på fint under våren och även insidan av vårt ridhus har blivit uppfräschad med färg. Under städdagen den 6 maj gjordes ett fantastiskt jobb med att rensa, slänga och köra bort skrot, röja sly, måla hinder, kratta gångar och parkering samt fixa hagar. Det går fort och blir så bra när vi hjälps åt och dessutom har vi roligt.

Tyvärr har kommunen konstaterat en fuktskada i stallet och berörda ytor: tvättrum, toalett och omklädningsrum, har stängts av för reparation och har ersatts med baracker som står på parkeringen mitt emot entrén till ridhuset. Kommunen har dragit in vatten, avlopp och el till barackerna så där finns nu tre toaletter, dusch samt omklädningsrum för oss att använda.

Styrelsen, som på årsmötet kompletterades med Linn Lundqvist, Jeanette Reiman, Jannicke Berglund och Katarina Savolainen är full igång och vi vill skicka ett sent men varmt tack till Elin Runsvik, Moa Lindblom och Malin Sandin som lämnat styrelsen, för deras fina engagemang.

Under våren har vi äntligen kunnat hålla vårt nyrenoverade café öppet. Vårt café fyller en mycket viktig funktion, det är en fin mötesplats och innebär bland annat att vi kan erbjuda mellis till våra barn och ungdomar före och efter ridpass. Cafét ger också ett betydande tillskott i kassan. Vi vill därför göra alla, elever och vårdnadshavare uppmärksammade på betydelsen av att vi hjälps åt att bemanna cafét och att man tar ansvar och arbetar det pass vi blivit tilldelade.

I Energichansen, som årligen arrangeras av Sundsvall Energi, lyckades vi vinna 18 000 kr. Pengar som kommer att användas till att byta ut våra gamla skottkärror. Heja alla som hjälpte till att rösta fram vårt bidrag.

Våra hästar har gått på bete och vi hoppas de får en fin ledighet - det är de sannerligen värda. Tänk så fina skolhästar vi har hos oss. Tyvärr har vi under våren fått släppa iväg Rod till de evigt gröna ängarna och sorgligt nog gäller detsamma Teddy, som trots behandlingar inte blivit bra från sin skada. Det är jobbigt, men viktigt att ta ansvar och att ta farväl när kroppen säger ifrån hos en älskad vän.

I och med sommarledigheten för hästar och personal vill vi framföra ett extra tack till Eva Hägglund, som efter många år i föreningen lämnar oss. Vi önskar Eva varmt lycka till med det hon tar sig för i framtiden.

Vi önskar er alla en härlig, lång och solig sommar och välkommen åter till ridskolan som börjar den 7 augusti för elever på stor häst och den 14 augusti för elever på ponny.

Hälsningar

Styrelsen

Mejla till styrelsen

Sponsorer

Besöksadress

Fillanvägen 25
863 37 Sundsvall

Postadress

Fillanvägen 25
863 37 Sundsvall

Kontakta oss

060-53 66 40
ridskolan@sfrk.net