Hoppa till sidans innehåll

Tömköringsträning


Tömkörningskurs för Anders Eriksson 

Måndag 28 september 2020 

Anders Eriksson är en av Sveriges mest erfarna tömkörningsinstruktörer, med aktiv verksamhet i Södermanland. Han är utbildad hovslagare och hästutbildare, har deltagit i VM i parkörning och även varit anställd vid Kungliga HovstalletHan har under åren producerat en mängd olika filmer och böcker om hästkunskap och mer om honom finns att läsa på www.anders-eriksson.se.

Varför arbeta hästen i töm?
Det finns många syften med att arbeta sin häst i töm. Arbetet är grunden för all utbildning för rid- och körhästar och förbättrar kommunikationen i syfte att utveckla ledarskap och förtroende. Det är även ett utmärkt sätt för att hjälpa hästen att hitta sin egen takt, balans och styrka utan att vi själva belastar hästen med sadel och vår egen vikt. Arbetet i töm ger även oss som hästälskare möjligheten att utveckla vår egen förmåga att bättre läsa och förstå vår häst. Kursen syftar till att utifrån varje deltagares utbildningsnivå, befästa och utveckla färdigheten att arbeta vår häst i töm till gagn för en framgångsrik utveckling. 

Vem kan träna? 
Kursen vänder sig till dig med egen häst eller ponny. Du behöver inte ha några förkunskaper. 

Hur går det till? 
60 minuters individuell träning. Träningen pågår dagtid mellan ca kl 9-18, och tiderna publiceras en vecka innan träningen på SFRKs Facebook och hemsida. 

Pris & anmälan 
Anmälan sker till This is a mailto linkTräningen kostar 850 kronor för medlemmar i SFRK, och 900 kronor för övriga. Sista anmälningsdag är den 18 september, och anmälan är bindande. Först till kvarn gäller då vi har ett begränsat antal platser (åtta stycken). 

Märk din ansökan med Träning Anders Eriksson, ange namn, adress, personnummer, mailadress och var du löst ridhusabonnemang under 2020. SFRK, THF och SRK har samarbetsavtal.

Bokning av daguppstallning finns till en kostnad av 50kr, och sker via kansliet på 060-536640 eller på mail This is a mailto link.

Vid frågor & behov av reserv, kontakta Johanna Grundberg (0702398818). 

Varmt välkommen med din anmälan! 

Tävlingskommittén SFRK 

Uppdaterad: 06 AUG 2020 20:12 Skribent: Vera Bylund
Epost: Adressen Gömd

SISU samverkan    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 logga_alone_200x72

  

 

Postadress:
Sundsvalls FK - Ridsport
Fillanvägen 25
86337 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060536640
E-post: This is a mailto link

Se all info