Hoppa till sidans innehåll

I stället för Tävlingsmöte 2020


Hej!

På grund av pandemin kan vi inte ses som vanligt på ett tävlingsmöte i år. Istället har vi i tävlingskommittén skrivit om året som gått och hur det ser ut framåt rörande träning och tävling. Viktig information för dig som vill träna, vi behöver bli flera som hjälps åt.

Vi arbetar i SFRK:s tävlingskommitté 

I ”navet” finns; Saga Tjernberg, Amanda Ahlström, Emma Ahlström, Johanna Grundberg och Vera Bylund. Vi arbetar löpande under året med alla aspekter av att arrangera träning och tävling. 

I ett ”ben” finns Marie Backlund och Matilda Lindstrand som arrangerar dresssyrträning för Åsa Gamvik och dressyrtävling/*** i juni. 

Vi behöver bli flera! Särskilt på hoppsidan 😃 

Ta med dig kompisen och kom med, vi behöver ett "hoppben", kontakta tävlingskommittén via vår mail: This is a mailto link 

Utvärdering av tävlingsåret 2020

Corona gjorde att vi fick ställa in årets två första tävlingar. Resterande tre tävlingar kunde genomföras med de restriktioner som gällde vid respektive tillfälle. För att i någon mån kompensera för inställda tävlingar har vi arrangerat två banhoppnings-träningar. Många deltagande, kul!

Tävlingarna vi har haft har rullat på bra med extra plus för oktoberdressyren där vi hade väldigt många starter och bra flyt 😊 

Tack till alla funktionärer som hjälpt till att arrangera tävlingarna på ett sådant bra sätt!

Planerade tävlingar 2021 

Vi ansökt om att få köra samma antal och typ av tävlingar som vi planerat för innevarande år.

Lokal nivå = *
Regional nivå = **
Nationell nivå = ***

15-16 maj Hoppning häst/* och /**
18-20 jun Dressyr häst/***
21-22 aug hoppning ponny/* och /**
11 sep dressyr ponny/* och /**
2-3 okt dressyr häst/* och /**

Utvärdering av träningsåret 2020 

För dressyren har vi fortsatt med samma träningar som under 2019. 
Veckoträningar i grupp för Marita och enskild träning för Åsa Gamvik och Ia månadsvis. 

För hoppningen hade vi veckoträningar för Maria Bergman under våren, men för hösten fanns det inte underlag för att kunna arrangera veckoträningar. Sent nu på höstkanten har en annan form av veckoträningar startat som innebär hoppträning i grupp utan fast tränare. Kontakta Lina Holmbom Carlzén eller Sara Wikman om du vill veta mera. 

Vi har fortsatt med våra två månadsträningar för Maria Bergman och Monia Häggqvist. Vi ser en sjunkande trend på antal deltagare gällande hoppträningar.

Vi har även kunnat erbjuda ett träningstillfälle med körningsproffset Anders Eriksson.

Förutsättningar för att kunna arrangera träning 

Vi från tävlingskommittén vill vara tydliga med vilka förutsättningar som behövs för att kunna arrangera träningar.

Tränare – Det måste naturligtvis finnas en tillgänglig tränare. En tränare har alltid ett krav på arvode (betalning för träningen) och ett krav på minst antal ekipage eller minst antal grupper per träningstillfälle för att hen ska vilja ta på sig träningen. 

Ekipage som vill ha träningsabonnemang – Det måste finnas tillräckligt många ekipage som är villiga att förbinda sig till att träna för en tränare en hel termin och betala för detta. Om det finns tillräckligt många (= minst så många som tränaren kräver) har vi underlag för att arrangera träningen. 

Eftersom en anlitad tränare alltid måste få betalt för sin tid är det viktigt att vi på förhand vet att det finns tillräckligt många som kommer att lösa abonnemang för träningen. Vi arrangerar endast träningar om vi på förhand vet att vi får i tillräckligt med pengar för att täcka träningskostnaden. Vi kan inte riskera att klubben går back ekonomiskt på en träning. Det betyder att om alla vill vara reserver blir det ingen träning. 

När det gäller gruppträningar är det också viktigt att på förhand veta vilka som vill träna för att kunna skapa bra gruppindelningar utifrån häst/ponny och kunskapsnivå/ambition på ryttare. 

Personer som är villiga att arrangera träning – Ideella krafter lägger många timmar på att arrangera och genomföra både våra tävlingar och träningar. Krafterna räcker just nu inte till för allt som står på önskelistan. 

Frivilliga behövs för att ta över viss del av ansvaret för hoppträningarna med Maria Bergman och Monia HäggqvistI annat fall kan vi inte fortsätta med de träningarna. Det är främst arbetet inför varje träning som någon/några (som förslagsvis deltar i träningen) behöver ta över. Är du intresserad av att ta mera ansvar för att möjliggöra träning, anmäl intresse till This is a mailto link eller skriv i respektive facebookgrupp (”Mariaträning Färsta” eller ”Moniaträning Färsta”). 

Nytt i Tävlingsreglementet (TR) 2021 

TR uppdateras vartannat år och 2021 kommer en del nyheter. Som tävlingsryttare är du skyldig att ha rätt kunskap om gällande regler. Nya TR publiceras på Ridsportförbundets sida löpande allt eftersom de blir klara. Här finns också de tillfälliga reglerna med anledning av Covid-19. Vi rekommenderar att ta en titt: 

Vi avslutar ett annorlunda 2020
Håll i, håll ut och håll avstånd så ses vi när Coronadimman lättar!

Hälsningar från Tävlingskommittén

Uppdaterad: 23 NOV 2020 20:23 Skribent: Vera Bylund
E-post: Adressen Gömd

SISU samverkan    

 

blobid0.png

 

 

 

  

 

 

  

  

 

  


  logga_alone_200x72

  

 

Postadress:
Sundsvalls FK - Ridsport
Fillanvägen 25
86337 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060536640
E-post: This is a mailto link

Se all info