Hoppa till sidans innehåll

Hoppträning


Formulär för ansökan om träningsplats - klicka här

Det är viktigt att fylla i samtliga uppgifter som efterfrågas i formuläret.

Ansökan mailas till This is a mailto link

Som abonnemangsryttare har du betalningsansvar för hela abonnemangsperioden. Du ansvarar för att ordna en reserv om du ej kan delta i träning. För gruppträningar hålls inga reservlistor, ersättning görs häst mot häst och ponny mot ponny, någorlunda likvärdig kunskapsnivå på ryttare. För enskilda träningar hålls reservlistor, anges på hemsidan, och abbonnemangsryttaren ansvarar för att ordna en ersättare enligt gällande lista.

Meddela vem som ersätter dig i träningens facebook-grupp om sådan finns eller till den som ansvarar för träningen. Ersättare och ordinarie ryttare löser sina ekonomiska transaktioner privat. SFRK fakturerar endast ryttare med fast abbonnemang.

Som abonnemangsryttare är du också ansvarig för att hjälpa till ideellt på aktiviteter som klubben arrangerar, i formuläret anger du vad du vill hjälpa till med. 


 

Tävlingslyftet, månadsträning i hoppning för C-tränare Maria Bergman

Vad är Tävlingslyftet?
Tävlingslyftet är månadsträningar för C-tränare Maria Bergman på SFRK, där vi under två dagar vid varje tillfälle tränar under tävlingslika förhållanden. Dag ett består träningen främst av markarbete och teknikövningar medan dag två är banhoppning av tävlingskaraktär med tävlingshinder och genomgång av specifika moment under en tävlingsdag.

Maria ger t ex tips om framridning, framhoppning, bangång, tävlingstempo, avstånd etc. Maria håller även kortare teorigenomgångar kopplat till den uppsuttna delen av träningarna och aktuell period på tävlingsåret. Exempel på teoridelar har varit ”Så stretchar du din häst”, ”Så förbereder du din häst för tävlingssäsongen”, ”Ryttarens fysisk” etc.

Vem är Maria?
Maria är en väldigt engagerad hopptränare som ser vikten i att följa upp dina långsiktiga mål och hjälpa dig framåt. Hon har en långsiktig plan med träningarna där övningar successivt stegras i förhållande till ekipagens nivå och utveckling.

Maria anpassar träningarnas innehåll och intensitet i förhållande till tidpunkt på tävlingsåret och eventuella inplanerade tävlingar. Hon hjälper även till med individuella upplägg och stöttar om det finns specifika mål som ryttaren satsar emot. Det är din ambition och vilja som ryttare som sätter gränsen för Marias stöttning.

Maria har utbildat merparten av sina hästar från inridning och har starter upp till 145 cm. Hon har en bred kunskap om vilka utmaningar som kan finnas i olika skeden i ett hästägarskap och har egen erfarenhet av vad som krävs för att nå riktigt långt. 

blobid1.png

Var med och skapa SFRKs framtida hoppteam. Vi är måna om att du som representerar SFRK ska få chansen för att utvecklas tillsammans med din häst och känna att du är en del av klubben och teamet. Ta chansen att lära känna nya vänner samtidigt som du utvecklar din egna ridning mot nya höjder.

Ryttare på alla nivåer välkomnas på träning, du behöver inte ha tävlingsambitioner.

Träningen är även öppen för ekipage från andra klubbar. 

Aktuella datum hösten 2021
v 38, 25-26 september
v 41, 16-17 oktober
v 45, 13-14 november
v 48, 4-5 december

Pris för deltagande
Ekipage från SFRK: 750 kr/helg. 
Övriga ekipage: 800 kr/helg.

I mån av plats kan det finnas möjlighet att delta fristående helger till en ökad kostnad (+100 kr/helg), kontakta samordnarna för Tävlingslyftet, se nedan, senast 14 dagar innan träningstillfället.

Ansökan och betalning
Du ansöker om abonnemangsplats och platserna tilldelas enligt principen "först till kvarn", medlemmar i SFRK har dock förtur gentemot ekipage från övriga klubbar. Som abonnemangsryttare har du betalningsansvar för alla tillfällen och anmälan är bindande när den är mottagen och bekräftad. Eventuell reserv ordnar du själv och meddelar samordnarna för Tävlingslyftet, se nedan. Reserver och ordinarie ryttare löser sina ekonomiska transaktioner sinsemellan, SFRKs kansli fakturerar endast ryttare som står på abonnemanget för träningen.

Förväntan på deltagande ekipage är att hjälpa till med fram/bortbyggnad av bana enligt info inför respektive träningstillfälle, samt att i övrigt bidra med en ansvarsfull positiv attityd enligt Svenska Ridsportförbundets ledstjärnor. Du som ryttare förväntas även hjälpa till vid aktiviteter som klubben arrangerar t ex som funktionär vid klubbens tävlingar. Ange i ansökan vad du kan och vill hjälpa till med under året.

Sista anmälningsdag är den 11 september.

Maila din ansökan till This is a mailto link samt ange namn, adress, personnummer och var du löst ridhusabonnemang under 2021. SFRK, THF och SRK har samarbetsavtal. Märk din ansökan med "Mariaträning". Ansökningsformulär finns högst upp på denna sida.

Träningstider och övrig info publiceras fortlöpande i Facebookgruppen "Mariaträning Färsta" och på sfrk.net.

Kontaktuppgifter
This is a mailto link
Daniel Lundberg, kontakt via Facebook Messenger eller 070-299 26 18
Jeanette Lundberg, kontakt via Facebook Messenger eller 076-125 38 43

Daguppstallning är möjligt till en kostnad av 50 kr. Bokning sker via kansliet på 060-536640 eller på mail This is a mailto link.

Välkommen med din ansökan!
Önskar SFRKs Tävlingskommitté

Uppdaterad: 28 AUG 2018 20:00 Skribent: Tävlingskommittén

SISU samverkan    

 

blobid0.png

 

 

 

  

 

 

  

  

 

  


  logga_alone_200x72

  

 

Postadress:
Sundsvalls FK - Ridsport
Fillanvägen 25
86337 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060536640
E-post: This is a mailto link

Se all info