Gå till innehåll
Sundsvalls Fältrittklubb
Sundsvalls Fältrittklubb

Vill du ta nästa steg i din ridsportkarriär?

Nu öppnar ansökan till Ryttarutveckling nivå 1. Ryttarutveckling nivå 1 är det första steget i Ridsportens utvecklingsmodell och vänder sig till dig som är i början av din ridsportkarriär. För att bli skicklig inom ridsport gäller det att ständigt utveckla sina färdigheter. Det handlar både om uppsuttna färdigheter och om kunskaper kring hästen och dess behov.

Hästvälfärd

Hästvälfärd är en röd tråd i ridsportens utvecklingsmodell. Hela utvecklingsprogrammet vilar på hästkunskap. Det är grunden till vårt arbete och förhållningssätt till hästen.

Målsättning

Skapa förståelse för ridsportens värdegrund, trygghetsfrågor och hur vi alla kan bidra till en bra och sund utvecklingsmiljö. Skapa intresse för hästkunskap och vad som påverkar hästarnas välmående. Skapa förståelse för ryttarens grundläggande hjälper. Skapa förståelse och intresse runt allsidig avsutten träning. Skapa förståelse och intresse runt en sund och hållbar kosthållning.

Utbildningen är uppdelad i 5 delkurser samt en uppsutten del:

Delkurs 1 – Trygg utvecklingsmiljö, ridsportens värdegrund, trygg i ridsporten, mobbning och kränkningar

Delkurs 2 – Ridningens grunder, ridbanans vägar, regler på ridbanan, uppsittning och avsittning, ridning skog och mark.

Delkurs 3 – Ryttarens grundutbildning, grundsits, lätt sits, tygelhjälper, skänkelhjälper och vikthjälper.

Delkurs 4 – Avsutten träning för hållbara ryttare, varför är avsutten träning viktig för ryttare? Fysiska grundegenskaper, uppvärmning och återhämtning.

Delkurs 5 – Kost för att må bra. Varför är det viktigt med bra kost? Energikällor, dina val avgör. Hästkunskap - Hästens kropp, hästens beteende, hästhållning, hästens skötsel, friskvård och sjukdomslära samt hästens utrustning.

Uppsutten del - Ryttarens sits, balans, följsamhet och inverkan

Utbildningen startar under vårterminen och pågår hela höstterminen. Kursen är på ca 30 timmar och som deltagare förväntas Du lägga ner eget arbete i förberedelser och efterarbete utöver dessa timmar, samt aktivt delta i kursen.

Ansökan

Ansökan är öppen för dig som är aktiv medlem i Sundsvalls Fältrittklubb (SFRK) och vill utvecklas inom hästsporten . Ansökan ska innehålla en kort presentation av dig och din nuvarande nivå som ryttare samt en motivering till varför du vill delta i denna satsning.

Maila din ansökan senast 31 mars till elin@sfrk.net. Senast 6 april får du återkoppling om du antagits i satsningen. Utbildningen är subventionerad av projektstödet via Svenska Ridsportförbundet. Pris: 1 200 kr

Begränsat antal platser. Välkommen med din ansökan!

Ryttarutveckling nivå 1

Sponsorer

Besöksadress

Fillanvägen 25
863 37 Sundsvall

Postadress

Fillanvägen 25
863 37 Sundsvall

Kontakta oss

060-53 66 40
ridskolan@sfrk.net