Hoppa till sidans innehåll

Kära medlemmar,

12 JUN 2022 10:41
  • Uppdaterad: 12 JUN 2022 10:41

Vi närmar oss slutet på en härlig vårtermin och det är dags för lite information från styrelsen. Vår förening har tagit fler positiva steg under våren. Ett av de steg som vi i styrelsen tycker känns allra bäst, är att allt fler medlemmar vill engagera sig och bidra till vår fina förening. 

Årets första säljinsats av Newbody översteg våra förväntningar och vi kämpade tillsammans ihop 60 000 kr till vår förening. Den ridgrupp som lyckades allra bäst var våra duktiga elever i förberedande sportsatsningen på ponny, som kammade hem segern med flest sålda paket och som den 6 juni firades med en dag i stallet med häng och ridning. Stort grattis till en fantastisk insats!

Vårstädningen den 30 april är ett annat fint exempel på när många tagit sig tid att göra gemensam sak för att vi ska ha en välordnad och fin anläggning. Det var en trevlig dag när vi fick mycket gjort. Det städades och lagades och ett helt gäng passade på att ta Ridborgarmärket.

Helgen 21-22 maj höll vi årets första tävling, en hopptävling för häst där många medlemmar klev in och gjorde en värdefull ideell insats för att allt skulle gå ihop. Tack till alla er som bidrog och ett extra stort tack till Jennifer, som i rollen som Tävlingsledare hade det yttersta ansvaret för att tävlingen skulle gå att genomföra. Att vi arrangerar tävlingar är en förutsättning för att ryttare ska kunna välja att tävla för vår förening och tävlingarna ger ett viktigt bidrag till vår ekonomi. Under den aktuella tävlingshelgen tjänade vår förening nära 30 000 kronor. Vi fick se många fina ekipage och det var roligt att se våra elever i Sportsatsningen delta med våra skolhästar. Vilken fin utveckling ni har gjort.

Även om vi upplever ett ökat ideellt engagemang så krävs fortfarande att fler medlemmar ställer upp när det behövs. Det är ofta samma medlemmar som engagerar sig och vi behöver hitta vägar att engagera alla medlemmar så att vi inte bränner ut de eldsjälar som är mest aktiva. Det är tillsammans i gemenskapen vi är som bäst. Vi vill uppmuntra alla medlemmar att bidra och om du har några kloka tankar kring vad vi kan göra för att fler ska ställa upp som exempelvis funktionärer på våra tävlingar är du varmt välkommen att tipsa oss i styrelsen.

Det är glädjande att konstatera att vår ekonomi är i balans, att vi har riktigt hög beläggning (97%) på ridskoleplatserna och att vi har haft få hästar som stått på grund av skador. Arbetet med att utveckla vår verksamhet fortsätter. 

I början av april hölls en workshop i Svenska Ridsportförbundets regi tillsammans med våra medarbetare, i syfte att utveckla ridskolan. Lotta Hillbom, föreningsrådgivare hos Svenska Ridsportförbundet, lärare vid Hipplogprogrammet på Strömsholm samt verksamhetschef för Örebro Fältrittklubb, var workshopledare. Lotta har gjort samma utvecklingsresa med Örebro Fältrittklubb samt Nyby Torshälla Ridklubb, som den vi nu påbörjat. Detta var den första i en serie av workshops som vi kommer att genomföra tillsammans med Lotta, Mittsvenska Ridsportförbundet samt SISU Idrottsutbildarna, i syfte att utveckla vår förening. Närmast planeras en större workshop i november då en större gruppering kommer att arbeta med vår vision, verksamhetsidé och värdegrund.

I en verksamhet med begränsade ekonomiska resurser är det viktigt att vi optimerar vår organisation och säkerställer att vi nyttjar resurserna där de skapar mest värde för verksamheten. Allt mer administrativt arbete sker digitalt och mycket av den administration som tidigare skötts manuellt hanteras idag av tjänsten Min Ridskola. Detta föranleder att vi organiserat om kanslifunktionen och lagt ut ekonomisk administration externt samt lagt de administrativa uppgifterna som kvarstår på respektive instruktör. Ambitionen är att kunna ge er medlemmar bättre service genom att ni direkt kommer i kontakt med den person som bäst kan besvara era frågor. 

På anläggningen pågår arbetet för fullt och upplevelsen är att vi etablerat en bra relation med Sundsvalls kommun gällande det löpande underhållsarbetet. Under våren har vi haft en hantverkare från Sundsvalls Kommun som, mer eller mindre på heltid, utfört allehanda reparationer i stallet. Boxar har sanerats från mögel, spiltor renoverats och ventilationssystemet i stallet är rengjort. Det pågår en ombyggnation av klubbhuset som innebär att Sundsvalls Kommuns medarbetare från omsorgen får ett kontorsrum, och att våra medarbetare äntligen får ett eget omklädningsrum i anslutning till sin kontorsbyggnad (HK). Den stora renoveringen av ridhuset har också påbörjats och beräknas pågå fram till augusti. 

Dialogen om en ny anläggning pågår parallellt. Bland annat kunde vi, för ett par veckor sedan, läsa en debattartikel i Sundsvalls Tidning; ”Tydligt att tjejers fritidsaktiviteter inte prioriteras i Sundsvalls kommun” där Sture Sthåle, Miljöpartiet, lyfter vår förening och behovet av en ny anläggning.

På hästfronten så har både Vinnie och Olle tydligt meddelat att de känner sig klara med jobbet som ridskolehäst och vi har kunnat infria deras önskningar genom att låta dem båda bli lyckliga privathästar. För att säkerställa ett hästbestånd som motsvarar vår beläggning och en jämn åldersfördelning har vi köpt Robin, en 8-årig, d-ponny som kommer att börja skolas in i verksamheten under hösten.

Som de flesta av er känner till väntar Matilda tillökning i slutet av sommaren och även om Matilda kommer att vara föräldraledig så kommer hon att behålla rollen som verksamhetschef med stöd av Elin Nilsson som går in och leder det dagliga arbetet i verksamheten. Elena Göransson, hippolog, ridlärare level 3 och sedan tidigare mycket uppskattad instruktör i vår förening kommer att gå in och hålla Matildas ridlektioner i hennes frånvaro. Vi är fantastiskt glada över att Elena väljer att komma till oss och hälsar henne varmt välkommen.

Vi erbjuder sedan länge våra privatryttare möjlighet att träna dressyr för Åsa Gamvik och Marita Lund, och under våren har vi påbörjat ett samarbete med ambition att även erbjuda våra privatryttare möjlighet att träna för en meriterad B-tränare i hoppning. Tyvärr kan vi konstatera att intresset för hoppning avsevärt lägre än intresset för att träna dressyr och endast ett par ekipage har valt att anmäla sig till träningarna. 

Lördagen den 4 juni genomfördes en uppskattad klubbtävling i hoppning där våra duktiga ridskoleelever och privatryttare fick möjlighet att tävla under ordnade former med stöd av Matilda och Elin under framridning och på banan. Det är härligt att se den fina utveckling våra elever gör och vi kommer att få fler tillfällen att följa dem, bland annat så kommer Matilda ta med våra Sportsatsningselever till Matfors Ryttarförenings kvällstävling den 21-22 juni. För er som har möjlighet är detta ett fint tillfälle att både se och heja-på våra elever.

Vi har många duktiga ekipage som tävlat under våren, bland annat vid våra klubbtävlingar i dressyr i början av maj där Saga Andersson Johansson och Sam vann klassen ridskolekipage junior och Tindra Johansson och Balou vann klassen privatekipage junior. I seniorklasserna vann Mia Eriksson Fors och ridskolehästen Cito respektive Sussie Wrang och privathästen Diamond.

Ett ekipage som imponerat stort är Ida Kjeller och ponnyn Grace som vann FEI ponny kür och tog en andra plats i FEI Individuella Mästerskapsprogram vid Hudik Ponny Cup den 26-27 maj. Ida och Grace har haft flera framgångsrika starter under våren och vi ser fram att få följa dem vidare.

Med en härlig termin snart bakom oss och sommarlov i antåg är det dags att göra bokslut för den här terminen. Tisdag den 14 juni klockan 18:00  bjuder vi in till medlemsinformation med syfte att ge er en uppdaterad bild av vår verksamhet. Varmt välkomna!

Soliga hälsningar,

Styrelsen


E-post: Adressen Gömd

SISU samverkan    

 

blobid0.png

 

 

 

  

 

 

  

  

 

  


  logga_alone_200x72

  

 

Postadress:
Sundsvalls FK - Ridsport
Fillanvägen 25
86337 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060536640
E-post: This is a mailto link

Se all info