Hoppa till sidans innehåll

Sportsatsningen - Obs, sista ansökningsdag 22/11

05 NOV 2021 11:27
Sportsatsningen är ett initiativ som ger dig som målmedvetet vill satsa på tävling inom hoppning och/eller dressyr en bra grund att stå på.
  • Uppdaterad: 05 NOV 2021 11:27

SFRKs Sportsatsning

 Elever i Sportsatsningen rider två gånger i veckan, en gång i Sportsatsningen och en gång i en ordinarie lektionsgrupp motsvarande elevens aktuella utvecklingsnivå. I Sportsatsningen rider eleven stadigvarande en häst som instruktören bedömer gynna elevens utveckling. Vid lektion i ordinarie grupp rider eleven olika individer. I Sportsatsningen får eleverna möjlighet att både utvecklas som ekipage och utveckla sina individuella förmågor som ryttare av olika hästar. Eleverna deltar i hästarnas skötsel och omsorg på helger och röda dagar enligt upprättat schema. 

Sportsatsningen följer en särskild utbildningsplan som upprättas tillsammans med eleverna vid terminsstart för att kunna följa sin utveckling. I Sportsatsningen ingår även två individuella coachingssamtal per termin. 

Sportsatsningen vänder sig till elever med mycket stort häst- och ridintresse som är målmedvetna med sin utveckling och har en ambition att tävla aktivt inom hoppning och/eller dressyr.  

 

Ansök om plats

Antalet platser i är begränsat till, 6–8 elever per grupp. Eleven antas under ett år. Ansök om plats till Sportsatsningen (häst eller ponny) eller Förberedande Sportsatsningen (ponny) senast 30 novmeber 2021. Skicka din ansökan till This is a mailto link. Märk ansökan ”Ansökan till Sportsatsningen”. Inom två veckor efter sista ansökningsdag meddelas vilka elever som antagits till Sportsatsningen respektive Förberedande Sportsatsning.

 

Har du funderingar kring vad som passar dig bäst att söka? Kontakta gärna din ridlärare eller Matilda.


Sportsatsning

Utbildningen omfattar teknikövningar i hoppning och banhoppningens grunder samt intensivt arbete med sitsen och korrekt hjälpgivning för att utveckla elevernas inverkansridning som fördjupning i dressyr. Målet är att eleven själv ska kunna planera och utvärdera sin egen ridning samt hästens träningsupplägg och utveckling. Eleven ska även kunna göra sin egen tävlingsplanering i samråd med instruktör. 

 

Eleven erbjuds att delta vid klubbtävling samt Pay and Jump/Ride. I Sportsatsningen ingår också möjlighet att delta på extern tävling, både på SFRK och hos andra föreningar.

 

Förberedande Sportsatsning

 

Utbildningen omfattar teknikövningar i hoppning och banhoppningens grunder samt intensivt arbete med sitsen och korrekt hjälpgivning för att utveckla elevernas inverkansridning. Målet är att eleven ska utvecklas sitt hästkunnande, såväl uppsuttet som avsuttet samt börja träna på att tävla. I förberedande sportsatsning rider eleven 2–3 olika ponnys för att lära känna dessa bättre och påbörja en mer inriktad ekipageträning. Elever i förberedande sportsatsning delar vid 2–3 tillfällen per termin vid skötsel av hästar på helger enligt överenskommelse.

 Eleven erbjuds att delta vid klubbtävling samt Pay and Jump/Ride. 

 

Representera SFRK vid extern tävling

För att delta vid extern tävling krävs grönt kort, närvaro på samtliga hästkunskapslektioner, visat engagemang i den ideella tävlingsverksamheten samt deltagande flera klubbtävlingar i hoppning och dressyr. Eleven ska själv (tillsammans med vårdnadshavare/vuxen) kunna lasta och ta sig till och från en tävlingsplats. Instruktören avgör när ekipaget är redo för extern tävling eller inte.

En förebild för vår förening

Elever i Sportsatsningen förväntas agera som förebilder i och för föreningen. De är några av våra främsta ansikten utåt. 

För att stärka bandet till den häst eleven tilldelats i Sportsatsningen förväntas eleven sköta hästen exemplariskt och ansvara för att de som ekipage har bästa möjliga förutsättningar vid träning och tävling. Eleven förväntas delta vid alla lektioner, såväl uppsuttna som avsuttna.

För att lära sig hur det går till på en tävlingsplats och vara en del i föreningsandan ingår det att vara funktionär vid föreningens tävlingar under terminen. 

Kontrakt

Ett kontrakt upprättas mellan deltagande ryttare, och målsman om eleven är under 18 år, och ridskolan. 

 

Sportsatsningen följer terminsdatumen såsom övriga lektionsabonnemang. Du som antas till satsningen har rätt att behålla din plats under 1 år, om du önskar att avsluta din plats tidigare är det möjligt enligt som samma villkor som övriga lektionsabonnemang.

Sportsatsningen & förberedande Sportsatsning faktureras terminsvis för det antal lektioner som ingår.

 

Pris

        Junior 230 kr/lektion

  • till och med året eleven fyller 19 år

       Ung vuxen 250 kr/lektion

  • till och med året eleven fyller 25 år

 

 

Skribent: Matilda Ellingsson
E-post: Adressen Gömd

SISU samverkan    

 

 blobid0.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 logga_alone_200x72

  

 

Postadress:
Sundsvalls FK - Ridsport
Fillanvägen 25
86337 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060536640
E-post: This is a mailto link

Se all info