Hoppa till sidans innehåll

Ansökan sportsatsning 2023

18 OKT 2022 13:51
Välkommen med din ansökan till sportsatsningen 2023
  • Uppdaterad: 18 OKT 2022 13:51

Sportsatsning Sundsvalls Fältrittklubb

 

Sportsatsningen är ett upplägg för dig som önskar att spetsträna med tävling som mål tillsammans med våra skolhästar. Du ansöker om plats senast 15/11, eleven antas under 1 år, dvs två terminer, i taget. Gruppen består av 6–8 elever. Sportsatsningen kommer bestå av en ponnygrupp samt en hästgrupp. Förberedande sportsatsning kommer att vara en grupp på ponny med 6–8 elever.

Syfte: I alla träningsgrupper på SFRK (förberedande & sportsatsning) är syftet att du som elev ska få fördjupade kunskaper inom hopp och dressyr. Att rida i Sportsatsningen ska också visa att du är engagerad, motiverad och målmedveten i såväl ridning som hästkunskap. Du som ryttare ska ges kunskaper om bland annat regler, säkerhet, hästens skötsel och välmående. Du ska också vara en förebild för yngre eller mindre erfarna ryttare samt vara hjälpsam och trevlig mot alla i stallet och på anläggningen.

Förväntningar: Förutsatt att hästarna är friska och att det fungerar med övrig planering rider elever i sportsatsning samma ridskolehäst under hela terminen, förberedande sportsatsning rider 2-4 hästar under terminen. Det innebär att eleven förväntas sköta hästen exemplariskt och ansvara för att ekipaget får bästa möjliga förutsättningar vid träning och tävling. Eleven förväntas delta på alla lektioner, såväl uppsuttna som avsuttna och deltar i hästarnas skötsel tillsammans med instruktör ca var fjärde lördag mellan 7.00-15.00 enligt upprättat schema.

Ideellt engagemang: Du som rider i förberedande/sportsatsning ska vara funktionär på minst två av klubbens tävlingar (externa tävlingar) under terminen. Detta för att du ska lära dig hur det går till på en tävlingsplats och vara en del av föreningsandan i Sundsvalls Fältrittklubb. Kan du inte delta förväntas du byta ditt funktionärsuppdrag med någon annan elev.

Innehåll: På hopplektionerna introduceras eleverna till teknikövningar samt till banhoppningens grunder. Under dressyrlektionerna arbetar eleverna intensivt med sitsen, den korrekta hjälpgivningen för att utveckla sin inverkansridning.

Förberedande sportsatsning - elever erbjuds att delta vid klubbtävling och pay & jump/pay & ride. För att få delta vid extern tävling behöver eleven eget grönt kort, närvaro på samtliga hästkunskapslektioner, visat engagemang i den ideella tävlingsverksamheten samt deltagit på flertalet klubbtävlingar i både dressyr och hoppning. Eleven ska själv (tillsammans med vårdnadshavare/vuxen ansvarig) kunna lasta och ta sig till och från en eventuell tävlingsplats. Instruktören bestämmer om ekipaget är redo för extern tävling eller inte.

Sportsatsning- innebär att eleverna självständigt kan planera och utvärdera sin egen ridning och hästens träningsupplägg och utveckling. Eleven gör sin egen tävlingsplanering i samråd med instruktör. För att få delta vid extern tävling behöver eleven eget grönt kort, närvaro på samtliga hästkunskapslektioner, visat engagemang i den ideella tävlingsverksamheten samt deltagit på flertalet klubbtävlingar i både dressyr och hoppning. Eleven ska själv kunna lasta och ta sig till och från en eventuell tävlingsplats, vid behov ta hjälp av vuxen ansvarig. Instruktören bestämmer om ekipaget är redo för extern tävling eller inte.

Kostnad: Aktuella priser finns angivna på hemsidan. Abonnemanget faktureras terminsvis med samma villkor för lektionsridning som övrig lektionsverksamhet.

Anmälan: 

Maila din ansöka till This is a mailto link beskriv dina ambitioner och mål med att delta i sportsatsningen.

Skribent: Elin Nilsson
E-post: This is a mailto link

SISU samverkan    

 

blobid0.png

 

 

 

  

 

 

  

  

 

  


  logga_alone_200x72

  

 

Postadress:
Sundsvalls FK - Ridsport
Fillanvägen 25
86337 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060536640
E-post: This is a mailto link

Se all info