Hoppa till sidans innehåll

Kära medlemmar,

31 MAR 2022 18:28
  • Uppdaterad: 31 MAR 2022 18:28

Här kommer det första utskicket med information från den “nya” styrelsen. Vi har haft vårt första styrelsemöte efter årsmötet och konstellationen är sig ganska lik från föregående år förutom följande förändringar: Anna-Lena Brinkman valde att avsluta sin period med ett år kvar och för henne gjordes inget fyllnadsval, Lisbet Sander som varit suppleant är nu ledamot, Moa Lindblom är ny ledamot på två år och Sören Huring ny som suppleant på ett år. I övrigt består styrelsen av samma människor som under föregående år och det känns kul att vi får förtroendet att fortsätta vårt samarbete ytterligare ett år med lite friskt blod som extra vitamininjektion.

Fördelningen av ansvarsområden inom styrelsen ser ut som följande: Mia Eriksson Fors fortsätter att ha ridskolan som ansvarsområde, Madelene Lundgren fortsätter med anläggningsfrågor, Lisbet Sander fortsätter att stötta Matilda i HR-frågor, Moa tar ansvar för tävling och träning. Sören är ansvarig för att driva caféet och kommer att starta upp caféverksamheten tillsammans med Stefan Längeby och Malin Sandin. 

En ny tävlingskommitté har bildats och där ingår, utöver Moa som har ansvaret i styrelsen, Jennifer Larsson, Erica Hallén, Ida Perlkvist, Alva Åberg och Tilda Eriksson. De håller som bäst på att sätta sig in i organisationen kring träning och tävling. Att ridhuset ska åtgärdas i vår/sommar ställer till en del utmaningar kring hur vi kan bedriva träning och framförallt tävling, men det arbetas för fullt med att hitta kreativa lösningar kring detta. I skrivande stund är tanken att samtliga tävlingar vi ansökt om även kommer att genomföras, men de kan behöva anpassas till rådande omständigheter. Till exempel måste vi göra vår dressyrtävling i juni 2-stjärnig istället för 3-stjärnig då ridhuset inte är tillgängligt. 

På årsmötet togs förutsättningarna för den ideella säljinsatsen för medlemmar upp enligt inlämnad motion. Beslutet att införa en ideell insats för föreningens medlemmar gällande försäljning av olika förbestämda varor vid förbestämda tidsperioder togs ur en ekonomisk aspekt. En förening är beroende av sin ekonomi och då vår förening är i skriande behov av flera åtgärder som kräver en stor ekonomisk investering av kommunen, så måste vi visa att vi är en förening som arbetar tillsammans för en stabil egen ekonomi. Inför årsmötet lades en motion med förtydligande kring hur och varför gällande den ideella säljinsatsen. Årsmötet gavs därmed möjlighet att häva styrelsens beslut från föregående år, med följden att de intäkter som den planerade säljinsatsen skulle generera måste tas in i form av höjda avgifter för föreningens alla delar. Årsmötet beslutade att godkänna ramarna för den föreslagna säljinsatsen, men delegerade till styrelsen att se över möjligheter till lättnader för familjer med flera medlemmar samt om man skulle kunna välja att sponsra föreningen med en viss summa istället för att göra sin säljinsats. Styrelsens förslag är att familjer med tre medlemmar boende på samma folkbokföringsadress erbjuds lättnad med halverad försäljning för den tredje medlemmen. Om man hellre vill stötta föreningen ekonomiskt genom att sponsra med en summa pengar istället för att slutföra sin ideella säljinsats så kommer man att kunna göra det. Sponsorpengen kommer att vara satt i relation till respektive försäljning. Önskar man som medlem sponsra föreningen istället för att göra sin säljinsats eller om man önskar lättnad till följd av medlemsantal inom familjen så måste man ta kontakt med ansvarig person för respektive försäljning. Information kring försäljningarna går alltid ut via mejl, Min ridskola och Facebook.

Sedan årsmötet har vi kommit igång med arbetet för att skapa en bättre kommunikation mellan föreningens alla delar i och med att ett första “Samverkansmöte” hållits mellan representanter för bl.a. Tävlingskommittén, Ungdomssektionen, Uppstallade, Café,  Anläggning, Ridskola, Styrelse och Personal. Gå gärna med i Facebookgruppen “Färsta Samverkan” så kan du läsa mer om tanken bakom samt ta del av anteckningar från möten. Samverkansmöten kommer att hållas i anknytning till styrelsemötena för att vi i styrelsen snabbt ska kunna ta beslut samt återkoppla i frågor som tas upp på samverkansmötet. 

Arbetet med att skapa en bättre, mer hållbar och mindre sårbar, organisation i föreningen fortsätter. Antalet timanställningar har minskats till fördel för färre tjänster på högre procent. Den 1 mars tillträdde Elin Nilsson på en ny tjänst som utöver en instruktörsdel även innebär bland annat administrativt arbete med beläggning, sponsring och stöd- samt bidragsansökningar. Vi välkomnar Elin, som tidigare arbetat som instruktör på söndagar, till oss på heltid ett år framöver. 

Underlaget i ridhuset är äntligen utjämnat och påfyllt. Nu är det viktigt att vi alla hjälps åt att hålla efter så att det håller sig i bra skick genom att till exempel mocka noggrant efter ridpass och undvika att rida i eventuella högar innan de mockas undan. I stallet händer det också grejer som kan vara värda att nämna. Ventilationen är genomgången och ska nu fungera mer ändamålsenligt än tidigare. Underhållet har överlag varit eftersatt och vi arbetar nitiskt med att felanmäla problem till vår hyresvärd, vilket vi nu börjar se resultat av. Det vi önskar av alla som rör sig i stallet är att man bidrar till en god stallmiljö genom att plocka undan saker efter sig och hålla rent i gångarna. Saker som ligger och dräller innebär en onödig säkerhetsrisk och där kan vi alla bidra till att hålla god ordning. För hästarnas skull är det även viktigt att vi som rider är noggranna med att inte bara ta hand om hästen i samband med ridningen, utan även utrustningen: borsta rent schabrak, torka av träns och skydd och var väldigt noggrann med att göra rent hästens bett. Skolhästarna är ju “våra” hästar och dem måste vi vara väldigt rädda om.

Gällande skolhästarna så har ponnysarna Rokksette och Lady sålts och får nu avnjuta sin tillvaro som dem prinsessor de är, fullt ut. Tanken är att Lady ska få bli mamma. Vi har köpt in en sockersöt liten c-ponnytjej som är 9 år och heter Maisey, som vi hoppas ska trivas hos oss och komma in i verksamheten inom en snar framtid. 

Lite roligare är att vi nu fått igång försäljningen av våra nya klubbkläder via Stadium Teamsales. På Stadium letar du reda på Sundsvalls Fältrittklubb som förening och så kan du shoppa våra klubbkläder direkt från Stadium. Föreningen får bonus på alla köp som görs. Loggar du dessutom in som medlem hos Stadium och väljer Sundsvalls Fältrittklubb under “stöd din förening” så får föreningen bonus på ALLT du handlar på Stadium utan att det påverkar din egen bonus! Vi har valt att ingå ett varumärkesavtal med Craft, då det är ett känt märke för funktionella sportkläder. När du går in i vår föreningsshop så ser du vilka plagg som finns och vilket tryck de har. Vill du beställa någon av de tjockare jackorna eller en väst så behöver du kontakta This is a mailto link eller This is a mailto link eftersom detta är produkter som har brodyr istället för tryck. Om du vill prova och klämma och känna på plaggen så kan du gå in på Stadium i Birsta. I Teamsales rummet finns de flesta av våra plagg att prova. 

Senare under våren kommer det äntligen att hända stora grejer i ridhuset. Förutom att sarg och underlag kommer att fixas ordentligt så kommer det även att göras åtgärder på cafeterian. När arbetet sätts igång och mer specifikt vad som kommer hända återkommer vi med mer information om längre fram. Under tiden ridhuset åtgärdas kommer ridskoleverksamheten att fortgå som planerat, fast utomhus, så det blir att klä sig efter väder för såväl ryttare som instruktörer. Vi ser nu kraftigt ökade priser på drivmedel som följd av det rådande världsläget och även priserna för foder spås öka markant inom en snar framtid. Detta innebär att vi tillsammans måste arbeta ännu lite hårdare för att få föreningens ekonomi att gå ihop. Vi vet ju att det är när vi arbetar tillsammans vi har störst möjlighet till en positiv utkomst.

Närmast möjlighet till att bidra med arbetskraft i gemenskapen får Du som medlem lördagen den 30 april mellan ungefär 10-14, då vi kommer att hålla en “Städ- och aktivitetsdag”. Vi hjälps åt att snygga till på anläggningen inför våren och kommande tävlingar och drar samtidigt igång årets märkestagning av Ridborgarmärket. Tänk så trevligt att få möjligheten att varva en snygg ritt med att snygga till på anläggningen! Ungdomssektionen kommer i samband med denna dag även att hålla aktiviteter för barnen så att hela familjen kan få en trevlig dag i gemenskapen hos oss på Färsta. Boka in denna dag!

Appropå Ridborgarmärket så kommer vi att delta i en tävling där flest märkestagare vinner. Det är öppet för alla att ta Ridborgarmärket och ju fler som tar det desto större chans har vi som förening att vinna en fin hinderpark. Kanske kan du bidra genom att dra ihop jobbarkompisar eller familjemedlemmar för att ta märket? Ingen förkunskap behövs. Ridande elever kommer att ges möjlighet att ta märket på sin lektion. 

En lång information blev det här. Bra att du orkade läsa alltihopa. Nästa information ska inte dröja lika länge och inte bli lika mastig, men vi hoppas ni förstår att vi vill delge er så mycket vi kan. Det är så viktigt att alla medlemmar ser sin viktiga del i vår fina förening. Vi påminner om att det går bra att mejla styrelsen ifall man har funderingar kring något. Vi svarar så fort och så gott vi kan på This is a mailto link

Allt gott,

Styrelsen för Sundsvalls Fältrittklubb


E-post: Adressen Gömd

SISU samverkan    

 

blobid0.png

 

 

 

  

 

 

  

  

 

  


  logga_alone_200x72

  

 

Postadress:
Sundsvalls FK - Ridsport
Fillanvägen 25
86337 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060536640
E-post: This is a mailto link

Se all info