Hoppa till sidans innehåll

Hej kära medlemmar,

28 JUL 2021 13:58
  • Skapad: 28 JUL 2021 13:58

Vi hoppas att ni har en riktigt härlig sommar.

Om några dagar välkomnar vi Matilda Ellingsson i rollen som verksamhetschef och vi känner en enorm tacksamhet för det imponerande arbete Elin Nilsson gjort och gör i rollen som tf verksamhetschef. Mycket har hänt de senaste månaderna och mycket kommer att hända det närmaste året. Fokus ligger på att skapa en tydlig struktur i organisationen och få balans i ekonomin.

Elin har bland annat, tillsammans med klubbens medarbetare, initierat en genomgång av våra hästar med målsättning att vi ska ha ändamålsenliga hästar som bär sina kostnader. Flera av våra hästar har drabbats av olyckliga skador som innebär att vi måste förnya delar av vårt hästbestånd. I ljuset av detta ser vi det som viktigare än någonsin att vi har en plan för varje enskild individ.

Anna-Lena och Madeleine som är ansvariga för anläggning från styrelsen sida, har fört en dialog med Sundsvalls Kommun som innebär att vi kommer att arrendera mer mark. Detta skapar nya möjligheter för vår verksamhet och är oerhört positivt. Vi har också fått ett löfte av Kultur och Fritid om upprustning av anläggningen. Inom den närmaste tolvmånadersperioden kommer de att installera en bredare och säker dörr på kortsidan av ridhuset, renovera sekretariatet samt rusta upp läktaren. De kommer även att byta ut sargväggarna i ridhuset samt renovera köket i cafét. Redan i augusti kommer Kultur och Fritid att dressa ridbanan i ridhuset.

Den 1 juni hade vi besök av Kultur och Fritidsnämndens ordförande Niklas Evaldsson tillsammans med vice ordförande Jeanette Hedlund. Vi fick då tillfälle att visa runt på vår anläggning och berätta om de behov vi har för att kunna erbjuda attraktiv, lönsam och säker ridsportverksamhet. Naturligtvis passade vi på att berätta om vilken resurs vår verksamhet är för Sundsvalls Kommun och för våra 500 medlemmar, varav 97 procent är kvinnor och en stor del är barn och ungdomar. 

Vi har många medlemmar som gör ett ovärderligt arbete. För att ge dessa, imponerande eldsjälar, den uppmärksamhet de förtjänar kommer vi att införa en årlig gala där vi uppmärksammar dessa inspirerande och betydelsefulla förebilder. Galan blir tillfället när vi firar våra framgångar, uppmärksammar våra eldsjälar, umgås och knyter nya berikande bekantskaper i gemenskap.

En aktiv, engagerad, medlemskår har en avgörande betydelse för ideella föreningars ekonomi. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Vi är inget undantag och vid styrelsemötet i juni, beslutade vi därför att i likhet med andra föreningar införa säljbeting för våra ridande elever, samt att ridande elever ska bidra i driften av vårt café. Betydelsen av intäkterna från vårt café är mycket tydlig, inte minst nu i Corona-årets efterdyningar. Mer information om detta kommer i särskilt meddelande i samband med ridskolestarten.

Under sommaren har vi gjort en mindre förändring i styrelsen som innebär att Stefan Längeby tagit över rollen som kassör från Michael Norberg och Mia Eriksson Fors axlar rollen som sekreterare.

Nu är det bara några dagar kvar till Matilda börjar och i och med hennes tillträde som verksamhetschef vill uppmärksamma er på att det kommer att ske en hel del förändringar under hösten. Att ständigt utvecklas och följa förändringarna i omvärlden är avgörande för vår fortlevnad över tid. Ert engagemang och era tankar och idéer är av stort värde för hur vi tillsammans ska forma vår förening och som ett led i att underlätta möjligheterna till dialog kommer vi att bjuda in till en medlemsträff under hösten. 

Känn att du alltid är välkommen att kontakta oss i styrelsen. Har du ett förslag, skicka ett meddelande till This is a mailto link så behandlar vi det vid nästkommande styrelsemöte. Har du allmänna frågor eller funderingar så kan du haffa någon av oss i stallgången, kontakta oss via kansliet eller skicka ett meddelande till This is a mailto link Din röst är viktig.   

Vi önskar er alla en fin start på hösten och ser fram emot att ses på medlemsträffen.

Vänliga hälsningar

Styrelsen, SFRK
E-post: Adressen Gömd

SISU samverkan    

 

blobid0.png

 

 

 

  

 

 

  

  

 

  


  logga_alone_200x72

  

 

Postadress:
Sundsvalls FK - Ridsport
Fillanvägen 25
86337 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060536640
E-post: This is a mailto link

Se all info