Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Med hänvisning till den information som lämnades i samband med möte den 25 februari samt propå från Folkhälsomyndigheten vill vi här lyfta ett antal områden som Folkhälsomyndigheten bett oss att ta i särskilt beaktande under rådande smittläge. 
 
130 miljoner kronor ges i kompensationsstöd till 2000 föreningar och 31 specialidrottsförbund med distrikt för effekter av corona hösten/vintern 2020. Beslut om stöd finns till och med februari, därefter är regeringens coronastöd 0 kr till idrotte...
 
Folkhälsomyndigheten har under torsdagen fattat beslut att idrottsrörelsen bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott.
 
Är du styrelsemedlem eller företrädare för en idrottsförening och vill veta mer om skatter, moms och deklaration? På Skatteverkets webbseminarier får du svar på dina frågor och de ger dig förutsättningar att göra rätt.
 
Regeringen rekommenderade under torsdagen att verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och som inte är nödvändig fortsatt hålls stängd. Beslutet gäller fram till den 4 mars.
 
Hon gick från att vara statligt anställd ingenjör till att bli entreprenör inom besöksnäringen och att äga en ridskola. Möt Kristina Girhagen, med passion för hästar och som brinner för att ungdomar ska påverka framtidens idrott.
 
Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade idag att de som är födda 2002 och senare återigen kan återgå till sina idrottsträningar och betonar vikten av att även gymnasieungdomarna nu får tillgång till träning igen.
 
Lagom till vårens aktiviteter kommer nu den nya appen ”LOK” för digital närvarorapportering. Nu blir det ännu enklare för ledare att registrera närvaron.
 
Idrottsrörelsen tar tydlig ställning mot sexuella övergrepp – en trygg miljö för barn och ungdomar är en självklarhet. Samtidigt krävs fler åtgärder för att förebygga och hantera övergrepp, visar en forskningsrapport av Susanne Johansson, GIH.
 
Idrott är viktigt för både barn och vuxna. Men aktiviteterna för dem som nått pensionsåldern är få. Det vill vi ändra på.
 
Just nu är det mycket att hålla reda på för idrotten: restriktioner i kommunernas verksamhet, den nya pandemilagen och sedan tidigare Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. Så vilka får egentligen träna, var och hur?
 
Från måndag den 25 januari öppnar kommunala idrottsanläggningar i länet upp för träning för barn och unga födda 2005 och senare. Träningen ska ske på ett smittsäkert sätt och man ska undvika trängsel enligt pandemilagen och nationella allmänna...
 
Regeringen gav idag, torsdag, tydligt besked att idrottsträningar för barn och ungdomar som är födda 2005 och senare kan återupptas både inomhus och utomhus.
 
Den 15 januari öppnar ansökan om kompensationsstöd för corona. Idrottsföreningar kan då ansöka om kompensation för ekonomiska förluster under fjärde kvartalet 2020.
 
Sedan årsskiftet har RF-SISU Västernorrland en ny roll. Alireza Samadi, 32 år från Härnösand, är ny verksamhetskoordinator och ska bland annat jobba med utveckling av utbildningar och att coacha organisationens utbildare.
 
12

SISU samverkan    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 logga_alone_200x72

  

 

Postadress:
Sundsvalls FK - Ridsport
Fillanvägen 25
86337 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060536640
E-post: kansli@sfrk.net

Se all info