Hoppa till sidans innehåll

Ryttarsatsningen – Häst och Ponny


Instruktörer: Gittan (dressyr) och Nathalie (hoppning)

Inriktningar: Välj mellan grund (allround), dressyr och hoppning (idag har vi endast "Allroundgrupper" som rider ett dressyrpass och ett hoppass/vecka)

Gruppstorlek: ca 5-7 st.

Häst/ponny: Du tränar normalt på en häst, men kan få byta häst om det gynnar din och hästens utveckling. Är din ordinarie häst sjuk rider du en annan så att din utveckling inte stannar av.

Antal ryttare/häst: 1-2 ryttare beroende på häst, inriktningar mm.

Mål: Kunna utveckla både ryttare och hästar på ett bättre sätt. 

Ridterminer: Vi rider 11 månader/år, uppehåll under juli månad.

Detta ingår

Lektion 2 ggr/v samt ett ridtillfälle under helgen (lugn uteritt alt. skrittpromenad).
                          Dressyr, måndagar 60 min. Hoppning onsdagar ca 75 min.

Teori: I ridpaketet ingår teori (1 per mån) utanför lektionstid. 

Extern träning på helg: Kommer att erbjudas ex. att ridskolan har ett hoppabonnemang där elever från denna grupp deltar på ett rullande schema. De som fått möjlighet att delta i helgträning får avstå en lektion den veckan – för hästens skull. Extern träning betalas själv av eleven.

Tävling: Möjlighet att delta i klubbens P&J och P&R utan att betala hästhyra. Möjlighet att låna häst/ponny för att åka till andra klubbar och tävla när eleven är mogen för det.

 Du/Ni förväntas delta i:

Fodring: Det kvällsfodring, morgonfodring på helg samt insläpp av ridskolehästar på helg - enligt schema som upprättas varje månad. RS-junior ska ha förälder med sig på fodringarna.

Juniorer: De juniorer som vill delta i ryttarsatsningen måste ha delaktiga föräldrar dvs. föräldrar som engagerar sig lika mycket som om familjen har egen häst.
Målet är att ert barn ska bli tävlingsryttare. För att detta ska bli verklighet krävs att föräldrarna är delaktiga i såväl tävlingssammanhang som vardag t.ex. fodring, lastning och transportering av häst, enkla tävlingsregler, funktionär på tävling ex parkeringsvakt, i cafeterian eller på banan samt kontinuerlig kontakt med ansvarig tränare. Då verksamheten drivs av en ideell förening förväntar vi oss att föräldrar engagerar sig i föreningsverksamheten. Om alla bidrar med något blir det mycket som blir gjort i helheten. 

Seniorer: Skall uppfylla kraven som föräldrarna har, se "Juniorer". Seniorer räknas som seniorfodrare vilket innebär att du har ett "arbetsledaransvar" under morgonfodringen, som utförs tillsammans med en RS-junior med en förälder.

Frågor? Kontakta Birgitta Lindstrand This is a mailto link eller 070-2282705

Läs mer om lediga hästar/ponnyer 

Läs mer om avgifter  (inga kostnader för utrustning, täcken, skoning, vaccination, mm)

Uppdaterad: 13 DEC 2017 13:28 Skribent: Gun Söderberg

SISU samverkan    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 logga_alone_200x72

  

 

Postadress:
Sundsvalls FK - Ridsport
Fillanvägen 25
86337 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060536640
E-post: This is a mailto link

Se all info