Hoppa till sidans innehåll

Ryttarsatsningen – Häst och Ponny


Gruppstorlek: ca 6-8 st

Häst/ponny: Du tränar normalt på en häst, men kan få byta häst om det gynnar din och hästens utveckling. Är din ordinarie häst sjuk rider du en annan så att din utveckling inte stannar av.

Antal ryttare/häst: 1-2 ryttare beroende på häst, inriktningar mm.

Mål: Kunna utveckla både ryttare och hästar på ett bättre sätt. 

Ridterminer: Vi rider 11 månader/år, uppehåll under juli månad.

Detta ingår

Lektion 2 ggr/v samt ett ridtillfälle under helgen (uteritt i skritt alt. skrittpromenad).
Måndagar 60 min & onsdagar 60 min.

Extern träning på helg: . De som fått möjlighet att delta i helgträning får avstå en lektion den veckan – för hästens skull. Extern träning betalas själv av eleven och är möjligt efter förfrågan där det ska fungera med övrig verksamhet.

Tävling: Möjlighet att delta i klubbens P&J och P&R utan att betala hästhyra. Möjlighet att låna häst/ponny för att åka till andra klubbar och tävla när eleven är mogen för det.

 Du/Ni förväntas delta i:

Fodring: Morgonfodring på helg samt insläpp av ridskolehästar på helg - enligt schema som upprättas varje månad. RS-junior ska ha förälder med sig på fodringarna.

Juniorer: De juniorer som vill delta i ryttarsatsningen måste ha delaktiga föräldrar dvs. föräldrar som engagerar sig lika mycket som om familjen har egen häst.
Målet är att ert barn ska bli tävlingsryttare. För att detta ska bli verklighet krävs att föräldrarna är delaktiga i såväl tävlingssammanhang som vardag t.ex. fodring, lastning och transportering av häst, enkla tävlingsregler, funktionär på tävling ex parkeringsvakt, i cafeterian eller på banan samt kontinuerlig kontakt med ansvarig tränare. Då verksamheten drivs av en ideell förening förväntar vi oss att föräldrar engagerar sig i föreningsverksamheten. Om alla bidrar med något blir det mycket som blir gjort i helheten. 

Seniorer: Skall uppfylla kraven som föräldrarna har, se "Juniorer". Seniorer räknas som seniorfodrare vilket innebär att du har ett "arbetsledaransvar" under morgonfodringen, som utförs tillsammans med en RS-junior med en förälder.

Frågor? Kontakta Matilda Ellingsson 072-110 43 35

Läs mer om avgifter  (inga kostnader för utrustning, täcken, skoning, vaccination, mm)

Uppdaterad: 13 DEC 2017 13:28 Skribent: Gun Söderberg

SISU samverkan    

 

blobid0.png

 

 

 

  

 

 

  

  

 

  


  logga_alone_200x72

  

 

Postadress:
Sundsvalls FK - Ridsport
Fillanvägen 25
86337 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060536640
E-post: This is a mailto link

Se all info