Hoppa till sidans innehåll

Om SFRK


Vi välkomnar alla i klubben. Du behöver inte vara ryttare eller hästägare. Har du bara intresse för vår verksamhet finns det alltid något som även du kan bidra med.

Klubbens Målsättning

  • Att främja ridsporten i Sverige på så sätt som anges i centralförbundets stadgar.

    Att tillfredsställa utbildningsbehovet i olika hästsportgrenar - både för rekreation och i syfte att nå andra mål - på alla nivåer. Att verka för utbildning med hög kvalitet.
  • Att verka för god kamratanda.
  • Att verksamheten skall gå med vinst för att den ytterligare skall kunna förbättras.
  • Att medlemsavgifter och ridavgifter skall hållas nere.

Organisation

Föreningens styrelse arbetar efter de typstadgar som Svenska Ridsportförbundet fastställt.

SFRK-styrelsen har en sammansättning på ca 8 ledamöter och har det övergripande ansvaret för den totala verksamheten inom föreningen.

Ridskoleverksamhetens dagliga och praktiska skötsel sköts av en ridskolechef, 2-3 ridinstruktörer samt stall- och kontorspersonal.

Därutöver bidrar medlemmar med ideella arbetstimmar för att föreningen skall kunna ha den verksamhet som bedrivs.

Inom föreningen finns också tävlings-, supporters- och ungdomssektion. Dessa sektioner är ett viktigt komplement i verksamheten.
Tävlingssektionen arrangerar t ex ett antal tävlingar varje år för både ponny och ridhästar.

Supportersektionen ansvarar för kiosk- och servering samt ställer upp med arbeten i samband med ridskole- och tävlingsaktiviteter.

Utvecklingsidéer

Vi ser oss i framtiden som en komplett anläggning i Norrland med möjligheter till utbildning för elever i traditionella ridskolegrupper, för ryttare med egen häst samt för hitresta elever i olika rid- och hästutbildningar.
Vi ser oss också som en komplett tävlingsplats där det arrangeras tävlingar upp till nationell nivå både utomhus och inomhus.
Framför allt vill vi utveckla oss till en framtidens fritidsgård med många och bra aktiviteter med eller utan häst för våra ungdomar.

Historik

Sundsvalls Fältrittklubb, SFRK bildades 1966. Startades upp i en gammal bondgård med mjölkkammaren som kombinerad sadelkammare och klubbrum.

I mitten av 70-talet uppfördes en ny anläggning av kommunala medel innefattande stall, klubbhus och paddock. Den invigdes år 1977 och innebar vid den tidpunkten ett rejält uppsving för verksamheten.

Av egna medel uppfördes därefter ett ridhustält (1982) och klubbarack samt andra mindre kringbyggnader.

Vad klubben hela tiden saknat var ett riktigt ridhus. Så långt tillbaka som början 1980 fanns byggnadslov upprättad för en ridhusbyggnad på vår nuvarande utomhuspaddock. Projektet stöp då som många gånger senare på penningproblemen. Kommunen var helt enkelt inte beredd att satsa medel på typiska tjejutövande verksamheter.

Början 1990 tog emellertid ridhusärendet ny fart, mycket på grund av att opinionen vuxit sig allt starkare mot politiker och andra kommunala beslutsfattare att även tjejer har rätt till en del av kommunens gemensamma medel. Efter hårt lobbyarbete mot i huvudsak politikerna i kommunen gav man till slut med sig och beslöt därvid att satsa en del pengar till ett ridhus i Färsta.

Våren 1994 stod ridhuset klart för att tas i bruk och på hösten invigdes det med diverse trevliga kringengagemang. Med ridhusets tillkomst har även andra verksamheter som tävlingar och dylikt getts helt andra möjligheter att utvecklas. Ridhuset innehåller förutom en manege på 22 x 72 m även en cafeteria samt fyra övernattningsrum (16 bäddar).

1997-1998 gjordes en om- och tillbyggnad i stallbyggnaden som även den medverkat till en mera komplett ridanläggning. Utomhuspaddocken har gjorts större både på bredden och längden och har nu måtten 60 x 100 m.

2004 var det dags att byta ut ridtältets duk. Efter 22 år av väder och vind hade den gjort sitt.

 

Den 28 dec 2012 så rasade ridtältet efter att snön hade börjat tyngt den.

Ridtältet hade då stått i 30 år.

Uppdaterad: 08 AUG 2014 14:17

SISU samverkan    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 logga_alone_200x72

  

 

Postadress:
Sundsvalls FK - Ridsport
Fillanvägen 25
86337 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060536640
E-post: This is a mailto link

Se all info