Hoppa till sidans innehåll

GDPR


Information till medlemmarna i SFRK gällande nya dataskyddsförordningen.

 

Från och med den 25 maj 2018 gäller den nya dataskyddsfordningen (GDPR). Denna förordning tar över ansvaret efter personuppgiftslagen (PUL).

SFRK behandlar dina personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddsregler.

För att SFRK ska kunna fullfölja de avtal vi har med dig som medlem behöver vi dina personuppgifter för att:

-          SFRK behandlar personuppgifter för att hantera ditt medlemskap (ex. hantera din ansökan om medlemskap, fakturera dina medlems- och ridavgifter)

-          SFRK behandlar personuppgifter för att kunna kommunicera med dig som medlem, hålla dig informerad om aktuella medlemsfrågor

-          SFRK behandlar personuppgifter inom sin tävlingsverksamhet samt för administrationen av registrering av tävlande. Vid registrering av tävlande kan personuppgifter importeras/exporteras från IdrottOnline.

-          SFRK behandlar personuppgifter inom administration av tävlingslicenser. Utöver detta görs löpande statistikuppföljning inom ett förbund på antal licenser.

-          SFRK behandlar personuppgifter inom ramen för sina utbildningsverksamheter, vilka utgör såväl föreningen, specialidrottsdistriktsförbund, distriktsorganisationer samt av själva studieförbundsdelen och förlaget SISU Idrottsböcker.

-          SFRK behandlar personuppgifter för uppgift av allmänt intresse - för exempelvis för rekord och resultat.

Vilka uppgifter behandlar vi?

-          Personnummer, namn, adress, mejladress, telefonnummer, kön

-          Betalningsinformation

Vilka andra kan vi komma att dela dina uppgifter med?

-          Tävlingssektionen på SFRK – för att kunna administrera förfrågningar om funktionärshjälp på tävlingar

-          Supporters på SFRK – för att kunna administrera förfrågningar om funktionärshjälp i kaféet

-          Ungdomssektionen på SFRK – för att kunna administrera förfrågningar om funktionärshjälp för ungdomssektionen

-          Myndighetsutövning – exempelvis grund för att Riksidrottsförbundet ska kunna fördela, kontrollera och återrapportera statsbidrag.

Hur långe behåller vi dina uppgifter?

-          Så länge som du betalar in medlemsavgiften till SFRK, behålls uppgifterna under detta år. När medlemskapet upphör på din begäran alt att medlemsavgiften inte betalas rensas uppgifterna.

Dina rättigheter

-          Rätt till information. Information om när och hur dina uppgifter behandlas.

-          Rätt till rättelse. Vi måste se till att dina uppgifter är korrekta. Du kan anmäla rättelse till kansliet.

-          Rätt till radering, då avslutas medlemskapet.

För mer information om GDPR och Riksidrottsförbundet https://www.rf.se/globalassets/riksidrottsforbundet/dokument/personuppgifter-och-gdpr/uppforandekod_personuppgifter-och-gdpr.pdf?w=900&h=900&utm_campaign=GDPR_april18&utm_medium=email&utm_source=getanewsletter

 

Uppdaterad: 14 MAJ 2018 16:12
Skribent: Gun Söderberg
Epost: This is a mailto link

SISU samverkan

 

logga_alone_200x72

 

 

  

 

Postadress:
Sundsvalls FK - Ridsport
Fillanvägen 25
86337 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060-536640
E-post: This is a mailto link

Se all info